geplaatst: 25-09-2020 06:09

Elektronica laadt zichzelf op met zonnehuid

Het Zweedse bedrijf Exeger heeft een folie ontwikkeld die als het ware licht omzet in energie, de zogenoemde Powerfoyle of Solar skin. Met deze folie kunnen in de toekomst elektronische apparaten zichzelf van stroom voorzien en zichzelf opladen.

Solar skin kan koptelefoon opladen

Bron: Reuters.com

 

Kernenergie wordt (weer) betaalbaar? Of is er noodzaak?

De vraag naar duurzame energie neemt toe, maar het energielandschap krijgt door zon- en windenergie steeds meer pieken en dalen te verduren die wel opgevangen moeten worden. Als de zon veel schijnt is er te veel stroom, als het niet waait is er te weinig energie, maar hoe vangen we al deze schommelingen op? Juist, met de bestaande energiecentrales zoals kolen, gas en biomassa. Zolang we onbalans hebben, hebben we stabilisators nodig en laat het nu net zo zijn dat de versnelde CO2-vrijlaters kolen, gas en biomassa precies deze kwaliteiten hebben…

Hebben we vervangers voor de snelle CO2-vrijlaters? Het is de moeite waard om (weer) te kijken naar kernenergie.

Wiebes Kernenergie betaalbare optie naast zonne- en windenergie

Bron: Wiebes: kernenergie betaalbare optie naast zonne- en windenergie

Betrouwbaar(der) energielabel kost meer geld

De tweede kamer wil de invoering van het duurdere energielabel voor woningen uitstellen. De oorzaak is de nieuwe NTA 8800 die vanaf 1 januari 2021 van toepassing wordt. Met deze nieuwe energielabelmethodiek zal het energielabel en het daadwerkelijk energiegebruik beter op elkaar aansluiten.

Met deze nieuwe beoordelingsmethodiek worden meer variabelen meegenomen om te komen tot een energielabel. Meer variabelen is meer tijd en dat brengt hogere kosten met zich mee.

Tweede kamer wil uitstel nieuwe energielabel woningen

Bron: Nu.nl

Persoonlijk

Een persoonlijke benadering is voor ons een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Daarom staan we altijd voor u klaar. Met onze ruime ervaring in installaties en onze gedegen kennis van data-analyse en wet- en regelgeving kunt u met al uw vragen over energiemanagement bij ons terecht.

Meer weten?
Neem contact op met Bart
033 200 31 28
Embato check
Vraag een adviesgesprek aan