geplaatst: 06-01-2021 15:01

Energieregistratie- en bewakingssysteem voor scholen

Specifieke Uitkering Ventilatie in Scholen (SUVIS) die voor scholen is opengesteld voor schoolgebouwen om subsidie te verkrijgen voor het verbeteren van het binnenklimaat in de schoolgebouwen van primair onderwijs en voortgezet onderwijs. De belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van subsidie is het hebben van een energieregistratie- en bewakingssysteem ook wel genoemd een energieregistratiesysteem. EMBATO regelt eenvoudig voor scholen een energieregistratiesysteem, zodat de Uitkering Ventilatie in Scholen aangevraagd kan worden door het schoolbestuur.

Energieregistratie- en bewakingssysteem scholen verplicht

In de SUVIS wordt als voorwaarden gesteld dat subsidie wordt verkregen als een school een zogenaamd energieregistratiesysteem heeft voor het bewaken en beheersen van het energiegebruik. Met het energieregistratie in scholen kan met de aanpassingen direct het energiegebruik van de school onder de loep genomen worden.

Wat kan een school met een energieregistratiesysteem?

Scholen zijn vaak oud en beschikken over beperkte duurzame maatregelen, hierdoor is het energiegebruik in scholen vaak relatief hoog. Dit neemt niet weg dat met slechte isolatie, oude ventilatiesystemen geen optimalisaties mogelijk zijn. De praktijk wijst uit dat installaties vaak te lang aanstaan, inefficiënt draaien en niet op de juiste manier worden gebruikt. Hiermee gaat veel energie verloren en slijten installaties sneller.

Met een energieregistratiesysteem per school, kan ingezoomd worden op energiebesparende maatregelen zowel bouwkundig, installatietechnisch maar ook organisatorisch.

energieregistratie van school

Energieregistratie van school met inzicht in het energiegebruik en energiebesparing

Wat biedt een energieregistratiesysteem?

Het energieregistratiesysteem van EMBATO verzamelt energiedata via de slimme meter. Middels een digitale machtiging, kan EMBATO op afstand de energiedata verzamelen en het energieregistratiesysteem inregelen.

Het energieregistratiesysteem biedt inzicht in het energiegebruik, per dag, per week, per maand en per jaar. Tevens vormt het inzicht voor toekomstige energiebesparingen in combinatie met verbouwingen. Naast energiegebruik wordt CO2 uitstoot steeds belangrijker, het energieregistratiesysteem van EMBATO geeft op basis van het energiegebruik hier ook inzicht in.

Elk jaar krijgt u per school een overzicht van het energiegebruik en lichten we toe waar bespaard kan worden en wat met mogelijke verbouwingen en/of vernieuwingen bereikt kan worden.

Geïnteresseerd in energieregistratiesysteem voor uw school?

Geïnteresseerd? Laat een bericht achter en we leggen uit hoe we energieregistratie voor uw school kunnen regelen.

Persoonlijk

Een persoonlijke benadering is voor ons een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Daarom staan we altijd voor u klaar. Met onze ruime ervaring in installaties en onze gedegen kennis van data-analyse en wet- en regelgeving kunt u met al uw vragen over energiemanagement bij ons terecht.

Meer weten?
Neem contact op met Bart
033 200 31 28
Embato check
Vraag een adviesgesprek aan