Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden per gebouw, maak ik gebruik van simulatiesoftware. Ik werk met slimme meterdata en on-site metingen, geïnitieerd door mijn collega Gert-Jan. De ruwe verbruiksdata, die cruciaal zijn, verrijk ik met extra gegevens en parameters uit overleg met de klant. Vervolgens combineer ik deze met mijn kennis van de energiesector om gerichte analyses uit te voeren in onze software.
Dit kan variëren van uitbreidingen met elektrische vrachtwagens en productieverhogingen tot volledige bedrijfsverhuizingen. Op basis van (piek)verbruik bepaal ik bijvoorbeeld of een batterij interessant is, welke capaciteit nodig is en hoe deze optimaal samenwerkt met zonnepanelen. In de huidige periode van netcongestie probeer ik het zelfverbruik zo efficiënt mogelijk te dimensioneren en teruglevering te beperken.
Ik houd niet van schattingen of het opstapelen van risico’s zonder onderbouwing. Ik wil dat elke installatie optimaal gedimensioneerd is, ook voor uitzonderlijke situaties. Een technisch advies moet goed passen: geen overmatig complexe systemen, maar ook niet te beperkt.
Een van de mooiste aspecten van mijn werk is het presenteren van mijn bevindingen aan de klant. Het geeft mij veel voldoening om iets te ontwikkelen en door te rekenen dat uiteindelijk ook écht wordt geïmplementeerd.
De open cultuur en platte organisatie binnen EMBATO zorgen ervoor dat ik mijn ideeën vrij kan delen en deze kan omzetten in concrete toepassingen, zowel intern als voor onze klanten.
Meer weten over een duurzame toekomst en innovatieve oplossingen?
Schrijf je nu in en ontvang de eerstvolgende nieuwsbrief van EMBATO
"*" geeft vereiste velden aan