Advies, optimalisatie en installatietechniek

Wij begrijpen dat elke situatie uniek is en dat maatwerk essentieel is voor succesvolle installaties. Daarom werken we nauw samen met onze klanten om hun doelstellingen te begrijpen en oplossingen te ontwikkelen die daarop aansluiten. Of het nu gaat om het optimaliseren van bestaande systemen, het ontwerpen van nieuwe installaties of het implementeren van duurzame technologieën, we streven altijd naar maximale efficiëntie en prestaties aansluitend bij jouw wensen.

Onze aanpak is gebaseerd op nauwkeurige analyses, beproefde ideeën en een grondig begrip van de nieuwste ontwikkelingen in de installatietechniek. We blijven op de hoogte van de laatste trends en technologieën, zodat we onze klanten altijd kunnen voorzien van advies dat gebaseerd is op de meest actuele kennis en inzichten.

Meet- en regeltechniek

Meettechniek is de meest vergeten installatie in uw gebouw waardoor er vaak meetwaardes worden gebruik in uw systeem die niet kloppen met daarbij de bijbehorende comfort klachten of te veel energie verbruik. Regeltechniek is de basis van elk klimaatsysteem; daarom is het zo belangrijk om ook de regeltechniek met enige regelmaat even onder de aandacht te brengen en om te kijken of er verbetering te behalen zijn. Bij EMBATO hebben wij de kennis om daarin mee te denken.

Warmtepompen

De warmtepomp is tegenwoordig de standaard voor verwarming, koeling en warmtapwaterbereiding, met rendementen tot wel ruim 400%. Bij EMBATO hebben we uitgebreide ervaring met warmtepomptechnologie, die we in talloze projecten hebben toegepast. Dankzij onze nauwe samenwerking met leveranciers en onze actuele kennis van werkende installaties, zijn we altijd op de hoogte van de meest rendabele en geschikte toepassingen voor warmtepompen.

Ventilatiesystemen

Een comfortabel en gezond binnenklimaat valt of staat met goede ventilatie. Ventilatie gaat niet alleen om comfort; er zit ook veel regelgeving aan vast, bijvoorbeeld vanuit het Bouwbesluit. Bij EMBATO kunnen we je helpen met advies of ontwerp voor een installatie die voldoet aan de laatste wet- en regelgeving, zodat je kunt genieten van een frisse en gezonde omgeving.

Koelsystemen

Bij EMBATO kunnen we je adviseren bij het ontwerpen en realiseren van een koelsysteem. We hebben kennis en ervaring met koelsystemen voor luxe woningbouw tot grote industriële toepassingen zoals koel- en vrieshuizen.

Verwarmingssystemen

Bij EMBATO beschikken we over uitgebreide kennis en ervaring met diverse verwarmingssystemen, waaronder gasgestookt, hybride en all-electric (gasloos). We zijn volledig op de hoogte van de laatste regelgeving en onderhouden een groot netwerk waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarming worden gedeeld.

Laat ons jouw technische vraag beantwoorden

Toch nog onduidelijkheden? Wij beantwoorden jouw technische vraagstukken doorgaans al binnen 2 werkdagen!

Waarin wij jou kunnen ondersteunen

Ons doel is om jouw wensen om te zetten in een technisch ontwerp en uiteindelijk een te realiseren ontwerp op te leveren. Daarom beginnen we met een overleg met de opdrachtgever om de wensen te begrijpen, waarna we deze binnen de technische mogelijkheden omzetten naar ons advies en ontwerp.
1

Ontwerp verwarming, koeling, ventilatie, warm water.

Bij EMBATO ontwerpen en engineeren we allerlei soorten werktuigbouwkundige installaties. Samen met onze opdrachtgevers bepalen we de uitgangspunten en wensen, waarna we de installatie op maat ontwerpen. Ons doel is ervoor te zorgen dat de installatie naadloos aansluit bij de specifieke behoeften van de opdrachtgever.

2

Van het gas af

"Kan ik al van het gas af?" Het is een veelgestelde vraag waar jij het juiste antwoord op wilt hebben! Door jouw slimme meters uit te lezen en jouw huidige verwarmingssysteem te controleren, kunnen wij jou voorzien van het juiste antwoord op deze vraag.

3

Optimalisatie installaties

Met onze kennis van installaties kunnen we snel zien of er optimalisaties mogelijk zijn bij jouw systemen. Door optimalisaties toe te passen, zoals waterzijdig inregelen of het instellen van kloktijden, kunnen er vaak interessante besparingen worden gerealiseerd met minimale investeringen.

4

Advies in ontwerp nieuwe installaties

Onze werkzaamheden bestaan voor een groot deel uit het ontwerpen van nieuwe installaties of het aanpassen van bestaande. Met een goed doordacht ontwerp voorkom je verrassingen tijdens de uitvoering en na de oplevering. Wij stemmen het ontwerp af op jouw wensen, budget en de bouwkundige (on)mogelijkheden, en zorgen ervoor dat alle installaties naadloos op elkaar aansluiten. Zo garanderen we een vlotte uitvoering en een succesvol eindresultaat.

5

Subsidieadvies

De overheid stimuleert investeringen in duurzame installaties door middel van subsidies. Daarom zijn er voor verschillende soorten installaties subsidiemogelijkheden beschikbaar. Bij EMBATO zijn we op de hoogte van de laatste subsidieprogramma's en kunnen we je adviseren over de beste keuzes om optimaal gebruik te maken van de beschikbare subsidies van de overheid.

6

Projectmanagement

Wij bieden advies voor installaties aan, maar het daadwerkelijke realiseren ervan wordt verzorgd door de installateur. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, bieden wij projectmanagement aan. Hiermee ben je verzekerd dat het installatieontwerp ook daadwerkelijk wordt geïmplementeerd zoals bedoeld. Op de bouwplaats komen verschillende disciplines samen, en eventuele vragen en opmerkingen worden direct door ons afgehandeld om de realisatie van de nieuwe installaties zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Installatietechniek advies door EMBATO

Moet ik 's nachts de thermostaat lager zetten?

Of je 's nachts de thermostaat lager moet zetten hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke voorkeuren, de efficiëntie van je verwarmingssysteem en of er mensen in huis zijn tijdens de nacht. Hier zijn een paar overwegingen: Comfort; Sommige mensen vinden het prettig om in een koelere omgeving te slapen, terwijl anderen liever een constante temperatuur behouden. Experimenteer om te zien wat voor jou het meest comfortabel is. Energiebesparing: Over het algemeen kan het verlagen van de thermostaat 's nachts helpen energie te besparen, omdat je minder warmte nodig hebt wanneer je onder de dekens ligt en de kamertemperatuur minder invloed heeft op je comfort. Hoeveel je de temperatuur moet verlagen hangt af van factoren zoals isolatie, het type verwarmingssysteem en de buitentemperatuur. Programmeerbare thermostaat: Als je een programmeerbare thermostaat hebt, kun je deze zo instellen dat de temperatuur automatisch 's nachts wordt verlaagd en tegen de ochtend weer stijgt voordat je wakker wordt. Dit kan helpen energie te besparen zonder dat je er 's nachts aan hoeft te denken. Gezondheid: Houd rekening met de gezondheid en comfort van eventuele huisdieren of mensen die 's nachts in huis zijn. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te laag wordt voor hun comfort en gezondheid. Kortom, het verlagen van de thermostaat 's nachts kan een goede manier zijn om energie te besparen, maar het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke behoeften en situatie. Experimenteer met verschillende instellingen om te zien wat het beste werkt voor jou en je huishouden.

Hoe krijg ik mijn stookkosten omlaag?

De kosten voor de verwarming van een pand zijn vaak het grootste aandeel binnen de totale energierekening. Kleine optimalisaties binnen het energieverbruik kunnen daarom grote besparingen opleveren. Door jouw ketel, vloerverwarming en radiatoren goed af te stellen en optimaal te laten presteren kan er vaak flink bespaart worden op de energierekening.

Wat is COP van een warmtepomp?

De COP (Coefficient of performance) van een warmtepomp is een maatstaf voor de efficiëntie van het apparaat bij het verwarmen of koelen. Het wordt berekend door de verhouding te nemen van de hoeveelheid warmte die de warmtepomp afgeeft (of opneemt) tot de hoeveelheid energie die wordt verbruikt. Met andere woorden, de COP geeft aan hoeveel warmte een warmtepomp produceert in verhouding tot de hoeveelheid elektrische energie die nodig is om deze warmte te produceren. Een COP-waarde van 3, bijvoorbeeld, betekent dat de warmtepomp drie keer zoveel warmte afgeeft als de elektrische energie die ervoor wordt gebruikt. Hoe hoger de COP-waarde, hoe efficiënter de warmtepomp werkt. Dit is belangrijk omdat een hogere COP betekent dat de warmtepomp meer warmte produceert met minder energie, wat resulteert in lagere energiekosten en een lagere impact op het milieu.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst van een lager naar een hoger temperatuurniveau door gebruik te maken van een compressor en een koelmiddel. In de verwarmingsmodus onttrekt de warmtepomp warmte uit een bron, zoals de buitenlucht, grond of water, en verhoogt vervolgens de temperatuur van deze warmte met behulp van de compressor voordat het wordt afgegeven aan een verwarmingssysteem binnen een gebouw.

Kan ik van het gas af?

Een veel gestelde vraag waar wij het juiste antwoord op hebben! Door jouw slimme meters uit te lezen en jouw huidige afgifte systeem te checken, kunnen we jou voorzien van het juiste antwoord op jouw vraag.